Säsongstart 2019

Hej

Säsongen har nu varit igång ett tag. Våren har varit snäll för våra bin och nu är det full fart i bigården. Föreningen har nu i stort gått över till rammåttet Lågnormal som är det vanligaste typen i vårt område. Vi kommer dock att under någon tid ha kvar ett eller kanske två samhällen med rammåttet Svea ( detta ur utbildningsskäl ).

Några av oss har genomfört den teoretiska delen av en kurs i drottningsodling. Det är lärorikt men inte helt enkelt. Vi startade det första praktiska steget på vår bigård i lördags för de närmast sörjande.

Vi har haft två mer generella träffar på bigården under maj. Vi har hjälpt 2 nybörjare att göra var sin avläggare och vi hoppas nu på ett bra utfall med dessa.

Nästa allmänna möte hålls lördagen 1 juni kl 10.00. Går du i tankar att bli biodlare eller bli medlem i vår förening är du välkommen att hälsa på oss då ( eller kommande möten där). Vi träffas varannan lördag kl 10.00. Föreningen har nu många nya medlemmar varav kanske 50 % kvinnor. Vi är i alla åldrar.

Det finns där alltid svar på dina frågor.

Det är säkrast att Du hör dig med någon i styrelsen ( se länk till styrelsen )eller med mig Klas-Göran ( 0709 210270 ) innan du kommer, så vi inte har lagt om programmet.

Ha det bra

 

Klas-Göran

Profilbild

Författare: Klas-Göran Wennberg

Biodlare sedan 15 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *