Möte på bigården 25 aug

Stor uppslutning trots osäker väderlek.

Regnet började direkt, men vi har ju vårt fina föreningshus där diskussioner frågor och svar kunde följas. Vi hade celebert besök av en framstående biodlare som heter Bengt Bladh. Han lyckades ge bra svar på nästan alla frågor som ställdes. En ny medlem Matias hälsades välkommen. Kaffe och nybakt konsumerades. Sen kom solen fram och viss inspektion av våra samhällen kunde göras.

Ett av våra samhällen hade fått en ny tillsatt drottning för ca 14 dagar sedan.  Där fanns nu ägg och larver men någon drottning hittades inte däremot några vieselceller. Vi kunde konstatera att det därför inte såg ljust ut för detta samhälle så här sent på säsongen. Tråkigt.

Snart stundar skattning och slungning. Förra åren medverkade 8 medlemmar i slungningen av 2017 års honung. Den såldes till dessa medlemmar för halvt marknadspris. Föreningen fick värdefulla intäkter och medlemmar fick billig fin honung. Vi har inte bestämt hur vi skall hantera frågan i år. En möjlighet är att en eller flera medlemmar köper honungen på ram. Fler bra alternativ ?

Vår förening  ( 2 av våra medlemmar) har vunnit ”tävlingen” Hallands godaste honung 2  av de 3  senaste åren. Fantastiskt !!

För att vara med på årets tävling skall honung lämnas in till vår bedömningskommitté .

Medlemmar bör också lämna in honung för att få den bedömd för att därefter få köpa SBR:s etikett.

Det är inte bråttom med detta och mer information kommer. Nästa möte på bigården är 8 september.

Profilbild

Författare: Klas-Göran Wennberg

Biodlare sedan 15 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *