Möte i Bigården lördagen 5 maj 2018

Hej

En liten rapport från vårt soliga möte på vår fina bigård i Torred.

Vi var många där på vårt andra möte för i år. Ett 10-tal medlemmar, 4-5 nyfikna och intresserade besökare, 3 ungdomar och 3 hundar. Det var ungefär lika många damer som herrar. De urgamla biodlarna var nu i kraftig minoritet vilket vi inte är ledsna för.

Våra samhällen gicks igenom och intresserade hängde över kuporna och lärde sig kanske något. Döda bin städades ut och journaler fördes över hur det stod till i samhällena. några av oss hade slöjor på sig och besökarna fick låna lite utrustning om dom kände sig oroliga.

Efter detta hade vi en fin stund med kaffe. te, kaka, prat, frågor och råd. Inga sting utdelades denna dag men ett bi var intresserade av oss under vår pratstund. ( var det min honungsburk som lockade ?) Detta bi lurades dock iväg på något sätt.

Flera nya medlemmar har gått på kurser och delar med sig av sina teoretiska kunskaper till oss äldre som har glömt en del sådant. De äldre tror sig veta hur man skall göra i praktiken.

Biodling är dock lite som barnuppfostran där det finns många olika metoder som alla kan ge  bra resultat. Det är dock sällan som en äldre biodlare använder helt fel metoder för då blir det jobbigt, tråkigt och kostsamt.

Bor Du i närheten av vår bigård och är lite intresserad så får Du gärna besöka oss på någon träff. Hör av Dig till mig eller till någon annan medlem som du kanske känner.

Välkommen

Klas-Göran Wennberg

selvey.wennberg@gmail.com

 

Profilbild

Författare: Klas-Göran Wennberg

Biodlare sedan 15 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *