Materialöversyn

Nu är det hög tid att komma sig iväg med de kasserade vaxkakorna. Mars är sista månaden då man får transportera vax i den formen. Vi har valt att skära ut vaxet ur ramarna och helt enkelt skrapa dem rena.

Innan vi åker med vaxet till butiken, så ska vi räkna in materialet. Planen för vår del är att gå från tre samhällen som vi invintrade (och som förhoppningsvis överlever) till fem samhällen. En trågkupa har vi köpt av Kristian, men vi ska även köpa en uppstaplingskupa. Dessutom ska jag bygga ett par enkla ”sommarkupor” av vanliga skattlådor så att vi kan hantera en svärm eller ett oplanerat behov av att göra en avläggare. Till detta behövs ramar, tråd och mellanväggar. Vi har även en del ramar som behöver lite omvårdnad, så lite distansstift och nubb ska också inhandlas.

Vi ska så klart sköta våra bin så att de inte svärmar i år! Föreningens bigård får fyllas på från annat håll det här året 😉 Eftersom någon annan kan tänkas råka ut för en olycka, så ska jag ändå bygga en svärmfångarlåda, men den kräver nog inget från bibutiken.

Någon mer som ska till Oscar Gustafsson Biredskap på lördag? Annars ses vi på bigården till våren – nu ska jag ut och inventera!

 

Med vänlig hälsning,

Jan-Ola